Jeugdweekend 2018:       Dag 2&3

Zaterdag voormiddag

Na een goede nachtrust, denkend aan alle mogelijke strategieën om de weerwolven te ontmaskeren, zijn we uitgebreid gaan ontbijten in het recreatieoord Kluisbos. Daarna hebben we ons opgesplitst in 2 groepen. De eerste groep (U11, U13, Heren B) zijn de dag gestart met een stevige volleyball training, terwijl de tweede groep (U15, U17) het laagteparcours in het Kluisbos ging opzoeken. Na ongeveer 2 uurtjes wisselden de twee groepen om (Heren B ging bumperballen als ploegactiviteit).

 

Namiddag

Na een goedgevulde voormiddag kwam het middageten als geroepen. We kregen frieten met stoofvlees voorgeschoteld om de namiddag door te komen. U11, U13 en Heren B begonnen de namiddag met een tweede training, terwijl de andere groep (U15, U17) naar buiten ging om waterspelletjes te spelen in ’t zonneke (of te kubben).

 

Avond

Na het avondmaal was het alweer tijd om een spel te spelen om die listige weerwolven te ontmaskeren. Nu was het de beurt aan een Hunger-Games survivalspel waarbij iedereen een ballon op zijn rug gebonden kreeg en deze moest zien heel te houden. Sommigen kozen voor de “ik-wacht-wel-af” strategie en verstopten hun in het bos. Anderen kozen dan weer voor de heldhaftige strategie en waanden zich als een echte Jennifer Lawrence in het bos op zoek om andere ballonnen kapot te knijpen. Naar het einde toe werden de beesten (Heren B) in het bos losgelaten, die maar één doel voor ogen hadden: Iedereen vinden en de ballonnen kapot knijpen. Na een zenuwslopende strijd bleven uiteindelijk Lander en Jasper over met de meeste ballonnen. Congratz! Zij verdienden een handige tip om straks naar de volksstemming te gaan…

Volksstemming

Vol geroezemoes werd de tweede volksvergadering op gang geroepen. Uiteindelijk kwamen Joke, Lars Ivens en Gert uit de doos als 3 verdachte weerwolven. Na zich verdedigd te hebben voor het kruisverhoor werd de verdediging van Gert als veel te zwak gezien en werd hij vermoord. Terecht ook want hij was een weerwolf!

Nadat U11 en U13 vredig in hun bedje lagen en de zon al onder was (én de maan aan de sterrenhemel stond) werd er nog een kans gegeven aan U15 en U17 om een extra tip te verzilveren. Ze moesten er wel al hun moed voor bijeen rapen, maar uiteindelijk hebben ze dit aanbod toch geaccepteerd. De opdracht was dat ze in het bos een touw moesten volgen in ruil voor een tip. Het addertje onder het gras was dat ze enkel per 2 het bos mochten betreden, mét licht, én dat ze het touw op geen enkel moment mochten loslaten. Nog een andere side note: Heren B zat natuurlijk langs het parcours verstopt (én verkleed) om hen te laten verschieten 😉

Uiteindelijk heeft iedereen de tocht uitgestapt. 

Daarna zijn we gaan slapen om de dag erna fris en monter het gemengd tornooi te starten (én de laatste kans te benutten om alle weerwolven te ontmaskeren). 

 

Zondag

Na een vermoeiend weekend zijn we opgestaan en hebben we ontbeten. Daarna was het tijd om op te ruimen en ons voor te bereiden op het tornooi. Heren B ging naar Oudenaarde om een moerasparcours te doen als teambuilding, terwijl de jeugd richting sporthal wandelde.

Na het middageten hebben we nog een laatste volksstemming gehouden waarbij Anja als weerwolf naar voren werd geschoven. Ook dit was juist en hierdoor werden alle weerwolven vermoord dit weekend! De groep heeft hierdoor een welverdiende prijs gewonnen: snoepjes!

 

Foto’s worden binnenkort online gezet!

BEDANKT ALLEMAAL VOOR HET TOPWEEKEND!