Jeugdweekend 2018:       Dag 1

Aankomst Kluisbergen

Rond 17u zijn we met de bus toegekomen in het heuvelachtig landschap in Oost-Vlaanderen, Kluisbergen. Perfect op tijd om nog voor het avondeten ons te installeren in ons stulpje voor dit weekend: Villa Vogelsanck.  

Heren B

In tegenstelling tot vorige edities werd dit jaar ook Heren B uitgenodigd om hun voorbereidingsweekend hier in Kluisbergen te doen. Ze zullen dit weekend apart een trainingsschema (o.l.v. trainer Fille) volgen en teambuilding activiteiten met z’n 12’en afwerken. Daarnaast zullen ze ook instaan om de avondspelletjes mee te begeleiden voor de jeugd.

Avondspel

Nadat we een goed spaghetti’ke hadden gegeten bij de mensen van het recreatiedomein Kluisbos, hebben we ons klaargemaakt voor het eerste avondspel van dit weekend: een laddercompetitie! De leiding stond verspreid over het bos met kleine battle-opdrachten waarmee ze elkaar konden uitdagen en zo konden opklimmen naar de bovenste treden van de ladder.

Iedereen was gedreven om bij de beste 3 te horen want er staat véél op het spel dit weekend…

…Er zijn namelijk 3 weerwolven geïnfiltreerd in de leidingsgroep en het is aan de jeugd om deze 3 weerwolven te ontmaskeren op een dagelijkse volksstemming. Door spelletjes te winnen krijgen ze tips naar deze weerwolven én ze kunnen ook als een echte Sherlock Holmes op zoek naar een heleboel verborgen tips die aanwezig zijn tijdens het weekend.

Uiteindelijk kwamen Axelle, Nora en Ine als winnaars uit de bus en kregen een gouden tip (in de vorm van een kruiswoordraadsel) naar één van de drie weerwolven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste volksstemming

Na het avondspel was het tijd voor de eerste volksvergadering waarbij een eerste weerwolf ontmaskerd moest worden. Na een lange stemming en kruisverhoor met 3 verdachten Cilke (met een C en niet met een S ;-)), Pieter en Lars Nowé werd beslist om Pieter te vermoorden als weerwolf. Tot groot jolijt van de hele groep werd een echte weerwolf ontmaskerd. Dit wil zeggen dat de groep nog 2 weerwolven dit weekend kan ontmaskeren woehoe!

Na de volksstemming werd er nog wat nagekaart, met een frisdrankje in de hand, over de beste strategie die ze konden gebruiken om deze weerwolven te ontmaskeren. Daarna moesten we al in ons bedje kruipen want de volgende dagen beloven intensief en spannend te worden…